Fitxa bibliogràfica

dimecres, 11 de gener del 2012

El déu Shiva

Per acabar aquesta primera aproximació a la lectura, clica damunt de la foto del déu Shiva que hi ha a la dreta de la pàgina i cerca al lloc web la informació sobre Shiva, una deïtat hindú.
Llegeix-ne la informació i escriu allò que sigui més rellevant. I després digues per què creus que el nom d'aquest déu apareix al títol? Quina relació pot tenir amb l'argument de la novel·la?

61 comentaris:

  1. Hola,bon dia, som en David i n'Ainhoa de sa classe de 2n D de l'Ies Cap de Llevant.
    Noltros trobam que surt el nom d'aquest déu al títol, perque a la novel·la deu ser el déu de la religió dels protagonistes, o bé, és un dels protagonistes que tal vegada passa pena per cualque cosa i per aixó li possen també la paraula ''Llàgrimes''.

    ResponElimina
  2. A mi m'ha paregut rellevant que era el deu de la destrucció i que també que va parar una gran toementa que destuiria la terra amb els seus cabells, també el coll el te blau perque va ingerir veri.
    Jo crec que a la historia les llagrimes de shiva es una antiga joia representada amb serps i llagrimes que ha desaparegut i els protagonistes la tindran que cercar.
    Patxo Uribe 2F

    ResponElimina
  3. Hola,m'ha paregut que aquest deu era de la destrucció i que també que va para una gran tormenta. Jo crec que aquest deu llansara una mala dicsio contra la terra per culpa del que va a la lluna i el protagonista per detendra la catastrofe tindra que passa per algunes aventures.

    Iñaki Gomila 2nC

    ResponElimina
  4. A jo trobo llamatiu que es el Deu de la ja que en l'imatge no sembla agressiu. També trobo extrany el fet que tres ulls i que del cap li surt el riu Ganges.
    Jo crec que surt el seu nom en el títol perque els protagonistes tindran que cercar un objecte relecionat amb la lluna ja que es la lluna creixent i la història passa el mateix any que l'home va a la lluna.
    Paul Coll Tulloch 2nF

    ResponElimina
  5. Jo crec que el més rellevant és que té dos sexes a part de que es un poc estrany.Jo crec que deu aparèixer al títol perquè deu ser el protagonista o una altra persona que sigui el protagonista l'haurà de anar a veure o alguna cosa semblant.
    Alba Seguí 2nf

    ResponElimina
  6. Jo crec que el més rellavnt de Shiva es que sigui el déu de la creació i la destrucció. El seu nom apareix en el títol, perquè aquest déu cobrarà vida i destruirà el objecte que serca el protagonista.
    Maria Perez 2nF

    ResponElimina
  7. Hola bon dia jo crec que el deu Shiva te a veure amb el llibre, perque fara algun fet fantastic que li canviara la vida a alguna persona que estigui malalta.

    Lluc Marín 2C

    ResponElimina
  8. Jo crec que el déu Shiva es el dolent del llibre i que intentará que els protagonistes no trobin l'objecte perdut fent algun tipus de màgia o emprant una altre cosa.
    Cris Rotger 2nF.

    ResponElimina
  9. Hola, jo crec que lo més rellevant que té és la seva descripció ja que té 4 mans, serps per el coll... Jo crec que el títol apareix el seu nom perquè ell tindrà l'objecte perdut i un grup de nens l'agafaran i ell començara a plorar i per això es diu "Les llàgrimes de Shiva". I la relació que pot tenir és que segurament ell tindra l'objecte perdut.

    Lucia Segui 2nC

    ResponElimina
  10. Shiva és el tercer Déu de la trinitat de la religió hinduista (Brahama, Vishnu i Shiva), també li diuen el Déu destructor. Està representat amb tres ulls, porta els cabells llargs, amb dues o quatre mans, va cobert amb una pell de tigre i maquillat amb cendres. Amés porta serps pel coll, pel cap i pels braços. La seva pell es blanca excepte el seu coll que es blau.
    Moltes vegades està representat amb tota la seva família, es a dir, Shiva, Parvati (la seva esposa) i Ganesha (fill mig home mig elefant). Shiva no sembla desde el principi com a tal, sinó com a transformació d’un altre Déu anomenat Rudra.
    Shiva representa les forces negatives de la vida. Es una combinació entre creació i destrucció. També representa la fertilitat. Per els seus seguidors Shiva es el mes important de la trinitat hinduista. La mitologia diu que Brahama creava l’univers, Vishnu s’ocupava de la seva conservació i Shiva arriba a destruir l’univers per que després es pugui crear de nou. Sense destrucció no hi ha creació.
    Jo crec que el nom de Shiva al títol apareix possiblement perquè l’argument de la novel•la tracta de la religió dels hindús o està relacionat amb les diferents representacions de Shiva o la mitologia relacionada amb ell.
    Maria Gomila 2nF

    ResponElimina
  11. Shiva és el Déu destructor, per tant, al llibre sortirà cualque mal... Suposo que l'arument tractarà del mal o alguna cosa parescuda...
    I per el rellevant: el físic

    Pau Cardona 2nE

    ResponElimina
  12. jo crec qu el Déu Shiva de colque manera aquest deu ajuda a colcu, pero tambe per el seu fisic crec que es una criatura fantastica ja que te 4 mans,...
    clara goñalons 2nC

    ResponElimina
  13. El que he trobat més relevant ha estat l'extrany físic del Déu (té quatre mans, li surt el riu Ganges dels cabells, té el coll blau,...). Potser apareix aquest Déu al títol perque no vol que trobin les Làgrimes de Shiva i com és el Déu de la creació i la destrucció, potser farà alguna cosa per destruir-les o fer-les desaparèixer.
    Àngela Pons 2nE

    ResponElimina
  14. Hola bon dia, som un alumne de 2nC i crec que d'alguna manera el Déu Shiva apareixerà en un moment determinat per ajudar a algu que ho necessiti.
    Ivan Cobo Capó

    ResponElimina
  15. El que jo destaco és l'extrany físic i a més trobo que tindrà importància en el fet de poder ajudar o perjudicar a qualque dels protagonistes, i per tant serà significant.
    Lluc Bondia 2nE

    ResponElimina
  16. El que jo penso es que el deu shiva arriabara en un moment ont ell sera el dolent i li tindran que fer alguna cosa i tambe el extrany fisic que te.
    Pau Jiménez Melsión 2nE

    ResponElimina
  17. Hola, el que he trobat més relevant en aquest Déu Shiva, és que és masculí i femení, com diu a la descripció, té tres ulls i pot arrivar a tindre vuit o dotze braços, també és el Déu de la destrucció. Jo pens que aquest llibre és diu "Les llàgrimes de Shiva" per que a lo mijor aquest Déu surt en qualque moment a la novel·la.
    Marga Ruiz de 2nE.

    ResponElimina
  18. Hola soc de 2nE i crec que el déu Shiva apareixera en aquest llibre en forma de personatge dolent perquè ells es el déu de la destrucció. Es un déu bastant extrany perquè te 3 ulls, 2o4 braços en el cavells te el riu Ganges...
    Robert Caraian 2n E

    ResponElimina
  19. Hola,

    El que jo trobo més relevant és l'extany físic del déu, que potser home i dona a la vegada i totes les representacions sobre ell en la cultura hindú. També deu sortir al títol perquè ell o alguna actuació per part seva potser imporant durant el transcurs de la novela i que alguna cosa l'hagués fet fer caure aquestes llàgrimes.

    Sergi Olives Orfila, 2n E.

    ResponElimina
  20. Bondia, jo crec que el més rellevant és que és un déu molt extrany, perquè té dos sexes o potser perquè té tres braços, quatre mans, el riu Ganges als cabells perquè va evitar així una riada. També és important dir que es un personatge fantàstic perquè pot veure verí i seguir viu. Jo crec que el llibre es diu les llàgrimes de Shiva, perquè el misteri del que parla tindrà alguna cosa que veure amb ell.
    Sara gimenez 2nF

    ResponElimina
  21. Hola, m'ha semblat molt interessant que l'hinduísme sigui una de les religions més antigues del món ja que la llegenda diu que va aparéixer el 3.000 aC.També m'ha semblat interessant que sigui una religió que no té rituals fixos i que integra moltes savieses i tradiccions.
    Sobre el Déu jo crec que el més important és que Shiva és el Déu de la destrucció però no és dolent ja que va guarir i protegir el Món quan estava en perill. Penso que potser hagi sortit al títol de la novel.la perquè passarà alguna situació que el sensibilitzarà i li farà caure "llàgrimes". També crec que té a veure amb la trama de l'història del llibre i que ajudarà els personatges a descobrir la sol.lució del misteri.
    Sofia Reis Brito, 2n F

    ResponElimina
  22. Hola, penso que el mes rellevant es que te el riu ganges a els cabells, que es el deu de la destruccio, pero aixi i tot te molts d'amics, a mes de que sigui innocent. Tambe te una familia, formada per ell, Parvati (la seva dona) i Ganesha (un dels seus fills- mig home, mig elefant). Intueixo que el llibre es diu les llagrimes de Shiva perque el misteri del que parla te algu que veure amb la religio hindu, la destruccio o simplement amb ell

    Damaso de la Cruz 2nF

    ResponElimina
  23. Hola, el que més m'ha sorprès d'aquest déu és que és del déu destructor, que té tres ulls (un d'ells entre les celles) té el riu Ganges als cabells i té dotze braços.
    Jo crec que Shiva apareix al títol perquè pot ser que representi a una guerra o alguna cosa així.
    Àfrica.h 2nC

    ResponElimina
  24. Hola, jo crec que el que és més rellevant de Shiva és que és el Déu destructor, però no és del tot dolent ja que va protegir i guarir el món durant un temps. Una cosa que també és important és que Shiva representa l'agressivitat, la destrucció, l'austeritat i les forçes negatives de la vida. Jo crec que el nom Shiva apareix a laportada de la novel·la perque deu tenir alguna cosa a veure amb la destrucció o alguna cosa semblant.

    Sara Tudurí 2n E

    ResponElimina
  25. Hola, jo crec que el que més m'impresionat, ha sigut que té quatre ulls, i que és el déu destructor, i sobre l'hiduisme, que va aparéixer a Mesopotàmia. Jo crec que el nom Shiva, apareix a la portada del llibre, perque hi haurà algun sacrifici en l'história.

    Núria Pons Pons 2nF

    ResponElimina
  26. Hola,jo crec que el més impresionat es que el deu shiva te molts ulls jo crec que te a veure amb l'historia que els ulls del deu representa la joia perduda

    Tidiane Sow 2nF

    ResponElimina
  27. A jo m'agrada molt el déu Shiva, i crec que el més rellevant és el seu físic, es un déu molt extrany, perquè té dos sexes, perquè té més de dos braços (cosa que no es normal) i més de tres mans i, lo més sorprenent, esque té el riu Ganges als cabells. Es un personatje fantàstic perquè pot veure verí i seguir viu. Jo crec que el llibre es dui Les LLàgrimes de Shiva, perquè tindrà alguna cosa que veure amb aquest déu.
    Abril Reynés 2nE

    ResponElimina
  28. Hola, crec que el més impresionant del déu shiva ha sigut que es el deu destructor. El nom del Déu Shiva crec que apareix en la portada per que tenen que buscar algún objecte seu o cosa relacionada amb ell..
    Ernesto López 2nF

    ResponElimina
  29. Hola, a jo m'agrada com és el déu Shiva perquè no és el contrari de nosaltres. (els braços, mans, dos sexes). Jo crec que el llibre es diu Les llàgrimes de Shiva, perquè hi haura cosa que veure amb un déu.
    Maria Carreras Jiménez.

    ResponElimina
  30. Hola,
    El Déu Shiva és un Déu Indú. És el Déu de la destrucció, te dos sexses, la part d'home és d'ell i la de dona és el de la seva dona. Te més de dos braços i depenent de quants en tengui, és el Déu d'una cosa o de l'altre. Té el coll blau, perquè es va beure un verí per evitar la destrucció de l'univers.
    Eva Mangado Mier i Miriam Serra 2nE.

    ResponElimina
  31. Nosaltres creiem que el més rellevant del Déu Shiva és el seu físic, té quatre mans, el riu Ganges li passa pel cap, va veure un verí que li va deixar el coll completament blau. És el Déu destructiu, i suposem que haurà de tenir qualcuna relació amb la història del llibre perquè xerraran sobre la destrucció de les llàgrimes de Shiva.
    Abril Sánchez i Joan Pérez

    ResponElimina
  32. Hola, el que m´ha ha sorpres mes del deu de shiva ha estat el seu fisic: molts brassos , els tres ulls, el coll blau i el riu Ganges als seus cabells llargs. Jo crec que el titol diu el seu nom, perque ella sera la protagonista, la dolenta, i la rara. Y la relació que pot tenir amb la novel·la es que ella destruirá alguna cosa important o fara alguna cosa a la lluna.

    Marina.M 2C

    ResponElimina
  33. Hola, el que més m'ha sorprés del Déu Shiva principalment és el seu físic, ja que diu que té tres ulls, que als cabell hi té el riu Ganges i la lluna creixent, també diu que té quatre mans... També destacaría que el Déu Shiva té dos sexes i que és el déu destructor i això el fa més interessant. La relació que crec que deu tenir amb la història és que hi deu haver alguna maledicció del Déu Shiva sobre algun dels seus abanspassats que va passar a la seva casa i li deuen tenir por.
    Sergi Olives Juan 2nE

    ResponElimina
  34. Hola, soc en Víctor Moreno de 2nD del IES Cap de Llevant i crec que surt el títol de les Llagrimes de Shiva perque surt alguna cosa relacionada amb el déu Shiva.

    ResponElimina
  35. El que he trobat més rellevant ha sigut que tengui 4 mans, un riu al cap, serps pel coll, el verí que té al coll, tres ulls,etc... Jo crec que la relació amb ell llibre es que el protagonista ha sentit alguna cosa a parlar sobre la destrucció.




    Júlia Carreras 2nD

    ResponElimina
  36. El que més m'ha sorprès sobre Shiva, és la manera que el representen, Amb tres ulls, quatre mans,.... També diu que és el deu destructor i aquest detall fa que hem sembli més interessant. La relació amb el llibre me sembla que deu tenir a veure amb algun avantpassat.

    Ana Gomila 2nD

    ResponElimina
  37. Shiva és el tercer déu hindú, el que més m'ha sorprès ha estat que té tres ulls i molts braços;també que és un déu destructor.Jo crec que la relació amb el llibre és que tenen una familia a la que li agrada el déu Shiva.
    Cristina Robles Ruau 2nC

    ResponElimina
  38. El que més m'ha sorpres del deu Shiva és que té tres ulls, quatre mans, un riu al cap, serps al coll etc...
    Crec que la relació amb el llibre és que el deu Shiva és un avantpassats d'algu i crec que surt al llibre perquè és un dels principals personatges.

    Xavi Olivé de 2nD.

    ResponElimina
  39. El que més m'ha sorpres del deu Shiva és que té tres ulls, quatre mans, un riu al cap, serps al coll etc...
    Crec que la relació amb el llibre és que el deu Shiva és un avantpassats d'algu i crec que surt al llibre perquè és un dels principals personatges.

    Xavi Olivé de 2nD.

    ResponElimina
  40. El que mes m’ha sorprès del deu shiva a sigut que te dos sexes, que es un deu que te tres ulls, quatre mans i que es el deu destructor. Jo crec que el nom shiva apareix a la portada perquè deu haver algú relacionat amb la destrueix .
    Anna Martínez 2nD

    ResponElimina
  41. Hola el que crec que és més rellevant és el fet de que tengui tants de braços, tres ulls i que el tercer ull el té quasi sempre tancat excepte en el moment de la destrucció, el nom de Shiva pot sortir al títol perquè es a la historia que hi ha un objecte perdut.
    Daniela Rivera 2nF

    ResponElimina
  42. El que crec que és més relevant del Déu és que en les imatges sembli tan calmat i bó ,peró en realitatsigui un déu destructiu. També em sembla relevant que pot ser representat amb molts braços i que denpenguent de la quantitat és alguna manera diferent . El títol crec que és així perque a lo millor hi ha algún objecte valuós i perdut relacionat d'alguna manera amb aquest déu ( i en la história l'objecte té un significat valuós per el desenvolupament de l'história).

    James Glass 2nEsoF

    ResponElimina
  43. Hola, a jo m'ha sorprés que es representi amb tant de braços i sobretot que sigui un déu destructiu, però no dolent, ja que la seva feina és destruir perquè es pugui crear de nou.
    La relació amb el llibre és que aquest déu té a veure amb l'objecte que està present en aquest llibre,
    Clara Cabezas Mas 2ºE

    ResponElimina
  44. shiva es el deu destructor, amb 4 braços. crec que si surt a la història és perquè les ''les llagrimes de shiva'' és una joia que volen robar

    Manuel Lago 2NF

    ResponElimina
  45. El més interessant es que el déu Shiva és el déu de la destrucció i que es representat amb molts braços. Jo crec que el déu Shiva farà alguna cosa per a que el protagonista no trobi el objecte perdut. En la història el objecte té un gran significat per a el desenvolupament de l'història.

    Tania Martínez 2nF

    ResponElimina
  46. El que trobo mes rellevant és que diu que el déu Shiva té tres ulls i que el del mig el té tancat i només l’obre a l’hora de la destrucció.
    Jo crec que surt el nom de Shiva a la portada perquè deu tenir alguna relació amb els fets estranys que en Javier sent i veu.
    Lluis H.S. 2N E

    ResponElimina
  47. el més rellevant de la informació sobre Shiva és la seva descripció en general.Crec que el seu nom apareix al títol perquè Shiva és un déu misteriós,ja que té un tema de misteri amb relació a Shiva.

    Guiem Sintes Gelabert 2nD

    ResponElimina
  48. El que mes m’ha sorprès del deu shiva a sigut que te dos sexes, que es un deu que té tres ulls,que té quatre mans i que es el deude la destructucció.
    Crec que surt ''les llagrimes de shiva'' en el títol perquè hi ha un objete perdut sobre aquell deu.

    Jimmy Diaz C. 2D =)

    ResponElimina
  49. Hola, el que mes ens ha sorprès del Deu Shiva es el seu físic, que te cuatre braços, la pell blava,i té el riu Gangues al cap.
    També que es el deu de la destrucció.


    Victor C. y Cristian R. 2nD

    ResponElimina
  50. El que més m'ha sorprès del deu shiva a estat el seu fisic,te tres ulls i cuatre brasus i és de color blau.

    sergi pallicer fanals

    ResponElimina
  51. jo crec que eldeu shiva surt en la novela per què si no surtiria en la portada de la novela.tqmbe pot ser que surti poc.






    Dani.n.s 2nc

    ResponElimina
  52. Jo crec que el nom del deu Shiva surt a la portada perquè el deu tè a veura amb la història, i perquè le deu surt a la història.
    Clara Centellas 2nC

    ResponElimina
  53. El que em sembla més rellevant del Déu Shiva és la seva cara i el seu cos, ja que no té res igual que nosaltres.També m'ha semblat curiós que sigui el Déu destructor i el tercer Déu de la trinitat hinduista. Jo crec que el seu nom apareix a la portada perquè ha de tenir a veure amb que pot ser sigui ell el que va crear les Llàgrimes de Shiva.
    Xavi Olives 2nE

    ResponElimina
  54. Shiva és el tercer Déu de la trinitat hinduista, juntament amb Vishnu i Brahma. És el déu destructor, i representa l'agressivitat,l'austeritat, la destrucció i les forces negatives de la vida. De fet, és una combinació entre la destrucció i la creació, ja que el seu vehicle és un brau, símbol de fertilitat a la Índia. Se'l representa com a un home amb tres ulls al front, el del mig només obert durant la destrucció. Pot tenir dues o quatre mans. A una hi porta una forca, a una un tambor, a una altra una destral i a la última una trompeta. A vegades té dues mans buides, una representant la generositat i l'altra representant la protecció. Duu una pell de tigre al cos i es maquilla amb cendres. Acostuma a portar un collaret de cranis, per això se'l considera el déu dels crematoris.

    Jo crec que la relació que té Shiva amb la novel·la és que l'objecte desaparegut duu el seu nom de manera que l'argument de la novel·la deu tenir alguna cosa a veure amb la mitologia de Shiva.

    LLuc R. 2nF

    ResponElimina
  55. El nom d'aquest déu apareix al títol perquè es diu que van assesinar a la seva esposa, li van treure cinc organs, Shiva va plorar cinc llàgrimes que es van convertir en cinc maragdes i li va salvar la seva vida.
    Això té ha veure amb el llibre perquè quan es tenia que casar amb el Sebastia Mendoza, li va regalar un collar amb les cinc meragdes de Shiva recobert d'or. Es diu així perquè són les cinc Llàgrimes de Shiva.

    Marc Cardona Terrés 2nB

    ResponElimina
  56. El que més m'ha sorprès del deu Shiva és el seu físic i que sigui el deu de la destrucció.
    El seu nom apareix al títol per què la trama del llibre té relació amb les llàgrimes de Shiva.

    De Sara Zamora 2nB

    ResponElimina
  57. Shiva és el tercer déu de la trinitat hinduista. És el déu destructor. Té tres ulls, el tercer al front.Té els cabells llargs i crispats o a vegades recollits en una mena de monyo.Té dues o quatre mans. A una de les mans porta una forca. A un altre un tambor, a la tercera una destral i a la quarta una mena de trompeta.La seva pell és blanquinosa, excepte al coll que és blau, per què va beure verí.
    Shiva representa l'agressivitat i la destrucció, ja que sense destrucció no hi hauria creació, per açó la seva funció és molt important, aunque també representa la protecció.
    Jo pens que el nom del déu Shiva apareix al títol per què té molt a veure amb el desenvolupament de l'história.

    María Zamora 2A

    ResponElimina
  58. El més rellevant del Déu Shiva és que sigui el tercer déu de la trinitat hinduista. És el déu de la destrucció, però no és un déu dolent. Sense destrucció no hi ha creació, per això el déu Shiva és tant important. La seva representació és d’un home amb els cabells llargs, tres ulls al front i molts de braços. També té el coll de color blau perquè es va beure un verí mortal per salvar món.
    Jo crec que el nom d’aquest déu apareix al títol perquè és el nom que l’autor del llibre li posa al collar desaparegut. La relació que té amb l’argument de la novel•la és molt important perquè és el tema principal del llibre descobrir que va passar amb na Beatriz Obregón i el seu collar, anomenat “Les llàgrimes de Shiva”.

    Quimi Tudurí de 2nA

    ResponElimina
  59. Shiva és el tercer déu de la trinitat hinduista. És el déu destructor. Té tres ulls, el tercer al font.
    Té quatre braços.
    Shiva va protegir i guarir el món.
    Jo crec que el nom del déu Shiva apareix al títol del llibre, perquè és el nom que porta el collaret que tenia la Beatriz Obregón, però no crec que tingui res a veure amb la religió hinduista.

    Martí Isern 2nA

    ResponElimina
  60. El déu Shiva és el tercer déu de la trinitat hinduista. És el déu destructor.
    Jo crec que el nom d'aquest déu apareix al títol de la lectura perquè com diu al text, als cabell hi té el riu Ganges, i són Les Llàgrimes de Shiva, alomillor amb les ll`grimes vol dir algo del riu.

    Jo crec que la relació que té Shiva amb la novel·la és que l'objecte desaparegut porta el seu nom i pot fer colque maledicció o algo per l'estil.

    Joan Cardona 2nF

    ResponElimina